CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

- pErMaTa_aGaMa -

Ya Allah..
pimpinlah aku ke jalan yang benar...
serta jadikanlah aku wanita s0lehah..
aminn~ (^_^)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Friday, 21 October 2011

KITA YG MANA??


12  Golongan Manusia Bangkit dari Kubur
1 .Mereka yang tidak mempunyai kaki dan tangan. Ini adalah kerana mereka suka menyakiti hati jiran tetangga.
2 .Mereka yang menyerupai babi.Ini adalah balasan bagi orang yang suka melengah-lengahkan sembahyang lima waktu.
3 .Mereka yang perutnya besar seperti gunung dan dipenuhi dengan ular dan kala. Inilah balasan bagi mereka yang enggan mengeluarkan zakat.
4. Mereka yang keluar darah dari mulutnya.Inilah balasan mereka yang berdusta.
5 .Mereka yang berbau busuk seluruh badannya.Ini adalah balasan bagi mereka yang mengaut keuntungan dalam jual beli atas penipuan.
6. Mereka yang dicincang-cincang pada tengkuk dan bahu.ini adalah balasan bagi mereka yang menyaksikan maksiat atau perbuatan jahat.
7 .Mereka yang keluar tidak berlidah dan keluar nanah dan darah dari mulut.Ini balasan mereka yang tidak mahu menyaksikan kebenaran.
8. Mereka yang keluar dalam keadaan terbalik iaitu kepala di bawah dan kakinya keatas.Ini adalah balasan bagi mereka yang berzina serta mati sebelum bertaubat.
9. Mereka yang berwajah hitam ,bermata biru dan perutnya penuh dengan api.Ini balasan mereka yang memakan harta anak yatim secara zalim.
10 .Mereka yang kulitnya penuh kudis dan penyakit-penyakit lain yang menjijikkan.Ini balasan mereka yang berani melawan kedua ibu bapanya.
11 .Mereka yang buta matanya dan hatinya,giginya seperti tanduk,bibirnya berjuntai hingga ke perut,dari perut dan pehanya keluar kotoran.Ini balasan mereka minum minuman keras.
12 .Mereka yang wajahnya bagaikan bulan purnama,berjalan diatas titian Mustaqim laksana kilat.Ini balasan orang yang beramal salih dan menjauhi maksiat serta mendirikan solat lima waktu dan mati dalam keadaan bertaubat.


  ~ sharing is caring..(^_~) ~

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...